Proleće: Obećanje i Obnova

 

Zima, loše i hladno vreme i kratki dani sa malo sunčevih zraka nas čine veoma nestrpljivim u iščekivanju prvih prolećnih dana. Proleće je obećanje koje je jesen dala, da će se nakon zime priroda ponovo roditi i obući svoje sveže i zeleno ruho.

 

Leptir: Simbol Promene i Slobode

 

Proleće je obnova života, ponovno buđenje i rađanje. U proleće se ne budi samo biljni, već i životinjski svet. Najlepši i najinteresantniji predstavnik je njegovo veličanstvo - leptir. Tako nežni, krhki, a opet tako slobodni, jednobojni ili šareni, leptiri su jedan od znakova da je proleće stiglo.

 

Simbolika leptira u mnogome odgovara proleću.

 

nakit sa simbolikom leptira 1

 

Životni Ciklus Leptira: Promena i Transformacija

 

Sam životni ciklus leptira je fascinantan i nosi snažnu simboliku. Leptir je simbol prvenstveno promene, od neugledne larve do prelepog insekta sa elegantnim i šarenim krilima.

 

 

Kulturološka Značenja Leptira

 

  • Japan: Leptir se smatra simbolom sreće i bračnog blaženstva. Pokloniti nakit sa dizajnom leptira znači želju za srećom u životu.
  • Indijanci: Leptir je simbol ponovnog rođenja i nade.
  • Hrišćani: Leptir se često smatra dušom preminule, voljene osobe.
  • Irci i Škoti: Veruje se da beli leptiri nose duše umrlih na nebo, pa je ubijanje zabranjeno.

 

Leptir u Savremenom Nakitu

 

Savremena simbolika leptira najviše se ogleda u tetovažama i nakitu sa njegovim motivom. Leptir predstavlja:

 

  • - Promenu
  • - Lični Razvoj
  • - Slobodu
  • - Raširena Krila

 

 

Ne zaboravimo da kad se zaljubimo, osećamo “leptiriće u stomaku”. Za mnoge, leptir je simbol svih teških i bolnih promena kroz koje smo prošli, ali i obećanje da se nakon svake transformacije rađa nešto novo i lepše.


Posetite energetixbalkan i izaberite svog leptirića, bilo na naušnicama, narukvici, privesku ili prstenu. Energetix nakit sa ugrađenim magnetima, ne izgleda samo lepo, već ima i terapeutsko dejstvo. Zablistajte ovog proleća i raširite svoja krila.