EKSKLUZIVNO U SRBIJI

Magnetna nanogvica - estetika i terapija na jednom mestu

Magnetna nanogvica - estetika i terapija na jednom mestu

Nanogvice sa magnetima imaju širok spektar benefiti i mnogo su korisnije nego što se na prvi pogled čini.

Ako razmišljate o tome da ih nabavite, ali još uvek imate nekoliko pitanja na koja treba odgovoriti pre nego što donesete konačnu odluku, mi ćemo Vam pomoći da odlučite.


Studija Dr. Ron Lorensa: Magnetna Terapija i Pletizmografija u Fokusu


Doktor medicine Ron Lorens predsednik severno-američke Akademije za primenu magnetne terapije je sproveo studiju koristeći pletizmografiju, sa namerom da utvrdi sposobnost magneta da poboljša cirkulaciju. Zahvaljujući njegovim istraživanjima danas znamo mnogo više o savremenoj magnetnoj terapiji. Pletizmografija je zapravo više od samo merenja promena u protoku krvi. Konkretno, pletizmografija je način merenja odnosa zapremine i pritiska u venama, dok tzv.telesna pletizmografija spada u najsavremenije dijagnostičke metode ispitivanja plućne funkcije.

Recimo prilikom snimanja venskog protoka fotopletizmografijom može se utvrditi postojanje venske insuficijencije u ranoj fazi, što je veoma važno u prevenciji vaskularnih bolesti. U okviru magnetne terapije, pletizmografija se može koristiti za određivanje i merenje promena u cirkulaciji u različitim delovima tela.


Nanogvice sa magnetima: Povećanje Protoka Krvi i Blagotvorni Uticaji


Jedno od njegovih istarživanja pokazalo je postavljanje magneta oko zgloba povećava protok krvi u ekstremitetima i do 300% u roku od samo nekoliko minuta.

Ovo bi značilo da magneti značajno mogu uticati na poboljšanje protoka krvi, čime se smanjuje spazam mišića i grčevi u ekstremitetima, ekstremiteti postaju topliji, smanjuje se mogućnost formiranja plakova i zgrušavanja krvi. Ovo je posebno važno kod pušača i starijih osoba ali i kod svih onih koji imaju urođenu ili stečenu sklonost ka pojačanom zgrušavanju krvi.

Dobra cirkulacija je takođe povezana sa bržim, efikasnijim zarastanjem rana, na taj način se smanjuje rizik povezan sa odloženim zarastanjem rana i infekcijom posebno kod dijabetičara. Što je bolji protok krvi u neko područje, veće su šanse da rana brže zaraste.

Poboljšanje cirkulacije dovodi do boljeg snabdevanja tkiva kiseonikom čime se ćelija vraća u svoje fiziološko stanje neophodno za proizvodnju energije, funkciju enzima oksido-reduktaze, normalizaciju pH u smislu alkalizacije i poboljšanje opšteg stanja organizma.

Nošenje magnetnih nanogvica može ublažiti bolna stanja u predelu stopala, zglobova i listova te se posebno preporučuje osobama koje u toku dana dugo stoje u jednom mestu kao i sportistima nakon povrede tetiva, ligamenata ili skočnog zgloba. Nošenje magneta na mestu povrede može značajno smanjiti otok a samim tim i bol koji u tim situacijama nastaje najčešće kao posledica pritiska na okolne nerve od strane otečemog tkiva.

Još jedna prednost nošenja nanogvica je i stimulacija akupunkturnih kanala koji prolaze oko skočnog zgloba /kanali bubrega, slezine i panjkreasa, stomaka, bešike, jetre/ čime se može postići značajno balansiranje energije u ovim organima ali i ukloniti poremećaji koji nastaju kao posledica blokade energije u ovim kanalima.

Nadamo se da smo bar malo uspeli da odgovorimo na najčešća pitanja koja su vezana za primenu magnetnih nanogvica i pomogli Vam da shvatite da magnetna nanogvica nije samo lep modni detalj već i komad nakita koji je veoma moćno terapeutsko sredstvo.

Podeli